Stresszkezelés és önismeret: autogén tréninggel (relaxációval)
2015. február 01. írta: atestbeszel

Stresszkezelés és önismeret: autogén tréninggel (relaxációval)

Ha szeretne stresszmentesebb, nyugodtabb, lazább lenni, kevésbé izgulni és aggodalmaskodni bizonyos helyzetekben. Ha szeretné jobban ismerni és tudatosabban irányítani testét. Ha rosszul alszik vagy egyéb tünetei vannak, és szeretné utánajárni ezek lelki okainak: tanuljon meg relaxálni!

body-awareness.jpgAz autogén tréning (AT, a relaxáció egyik fajtája) egy hatékony, de egyszerűen, könnyen elsajátítható stresszkezelési, önismereti, betegségmegelőző és gyógyító eljárás. Működésének neurobiológiai alapjai és hatásmechanizmusa mára már jól ismertek, követhetők, empirikusan mérhetők.

A relaxálás azonnali feszültségoldó hatással bír – hosszútávon, rendszeres gyakorlással és önmegfigyeléssel pedig testi-lelki-szellemi finomhangolást érhetünk el vele: aktuális céljainknak megfelelően képesek leszünk szabályozni működéseinket.

Napi kétszer 10-15 percnyi autogén tréningezés hatására erősödik az immunrendszer, növekszik a szervezet testi-lelki-szellemi (ellen)álló képessége. A testi és lelki tünetek gyógyítása, nagyobb testtudatosság és jobb önismeret mellett szerepe lehet a betegségekkel való megküzdésben, a fájdalom csökkentésében, a koncentrációs és teljesítőképesség javításában is.

Bővebben ITT írtam arról, hogy mit lehet vele elérni, hogyan működik. ITT pedig a sportteljesítményre gyakorolt hatásáról.

Összesen 13-15 alkalomból, heti egyszeri találkozásokból álló autogén tréning tanfolyamokon el lehet sajátítani a módszert.

További információ: atestbeszel@gmail.com

+3670 310 30 83

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://atestbeszel.blog.hu/api/trackback/id/tr977131355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása