Inspiráló és (ön)megerősítő gondolatok gyűjteménye
2018. augusztus 28. írta: atestbeszel

Inspiráló és (ön)megerősítő gondolatok gyűjteménye

12799449_1689320397951842_7782355841774915554_n.jpgAlább összegyűjtöttem néhány, számomra fontos, (ön)megerősítő, (ön)együttérző gondolatot, idézetet. Ezeken kívül rengeteg van a blog magyar és angol nyelvű Facebook oldalain is, a fotók közt, illetve örülnék, ha kommentben ti is megosztanátok olyanokat, melyeket különösen találónak tartotok, vagy számotokra megerősítést jelentenek.

A tested az egyetlen hely, ahol élhetsz - gyöngédséget, szeretetet és gondoskodást érdemel.

A tévedések és hibák minden erőfeszítés velejárói.

Szabad vagy, dönthetsz másképp.

Egyre jobb vagy.

Számítasz.

Sok mindent túléltél.

Sokszor legyőzted már a félelmeidet.

Sok mindenért hálás lehetsz magadnak.

Sok mindennel elégedett lehetsz.

Mindent megtettél, amit abban a pillanatban tudtál.

Szeretetreméltó vagy.

Szíved szerint cselekedhetsz.

Jogod van az ellentmondásaidhoz.

"Én én vagyok. Te te vagy. Nem azért vagyok ezen a világon, hogy az elvárásaid szerint éljek, és te sem azért vagy ezen a világon, hogy az elvárásaim szerint élj. Te te vagy és én én vagyok. Ha így egymásra találunk, az csodálatos. Ha mégsem, akkor nincs mit tennünk." (Fritz Perls)

"Látni és hallani azt, ami bennem van — és nem azt, aminek lennie kellene. Elmondani azt, amit érzek és gondolok — és nem azt, amit mondanom kellene. Érezni azt, amit érzek — és nem azt, amit éreznem kellene. Kérni azt, amire szükségem van — és nem várni, várni, várni, amíg engedélyt kapok. Merni, hogy azt tegyem, amit szeretek — ahelyett, hogy mindig a biztosat választanám." (Virginia Satir)

Jogod van hibázni.

Jogod van dühösnek lenni.

A hibázás a fejlődési folyamat természetes és elkerülhetetlen része.

Jogod van kérni, amit szeretnél.

Jogod van az igazsághoz.

Jogod van nemet mondani, változtatni.

Jogod van ahhoz az érzelmi állapothoz, amit adott pillanatban megélsz.

12376715_1665793216971227_408715872587593499_n_1.jpgLegyél azzá, akire gyerekként szükséged volt vagy lett volna.

"Határokat szabni nem fenyegetőzés - a határok kijelölése komoly ajánlat." (Patricia Evans: Szavakkal verve)

Belső békét érdemelsz, belső szabadságot érdemelsz, bizalmat..., bátorítást..., pihenést, őszinteséget, támogatást, felszabadultságot, együttérzést, melegséget, örömöt, jókedvet, elfogadást, érdeklődést, gondoskodást, tiszteletet, megbecsülést, szeretetet, biztonságot, nyugalmat, köszönetet, hálát, viszonzást, válasz(oka)t, vigaszt, hűséget, önmegbocsátást, elismerést, törődést, kedvességet érdemelsz.

"Nem a kritikus az, aki számít: nem az, aki rámutat, hogy az erős ember egy pillanatra megbotlott, vagy hogy jobban is csinálhatta volna az, aki cselekedni mert. Egyedül azé az érdem, aki kiáll a küzdőtérre, akinek arca porban, verejtékben és vérben fürdik, aki vitézül tör előre: aki újra meg újra téved és hibázik, mert a tévedések és hibák minden erőfeszítés velejárói; az érdem azé, aki síkra száll a nemes ügyért; aki legjobb esetben végül megízlelheti a kiváló teljesítmény diadalának gyümölcsét, és aki, ha derekas teljesítménye dacára a legrosszabb esetben mégsem arat sikert, legalább bátran kiállt..." (Theodore Roosevelt)

"Onnan tudod, hogy szeret valaki, hogy szabadabbnak érzed magad vele, mint amikor egyedül vagy." (Feldmár András)

"Az érzelmi fájdalom nem patológia." (Robert Stolorow)

"Ha még én sem állok ki magamért, ki áll ki érettem? Ha csak magamért állok ki, mit is érek? És ha most nem, akkor mikor?" (Talmudi mondás)

"Menj közelebb" (Robert Capa)

"Miért nem élvezzük egymást és az életünket? Mert ha igen, akkor együnk, igyunk, táncoljunk, csókolózzunk... Ha nem, baszd meg, akkor beszélgessünk, addig, amíg el nem tűnnek a gátak, amik miatt nincs boldogság, vidámság!" (Feldmár András)

"A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia." (Gandhi)

"Ha ablakunkon kihajolva várjuk emberünket, akkor kicsikét mégiscsak kicselezzük az időt, mert egy pillanattal előbb vehetjük észre. Hát még, ha az utcasarkán lessük, hogy jön-e már. De meddig mehetünk elébe egy életen át?" (Ancsel Éva)

A fejlődés a komfortzónán túl történik.

A növekedés fájdalmas. A fejlődés fájdalmas. De semmi sem annyira fájdalmas, mint beleragadni egy rossz helyzetbe.

Ha semmit nem változtatsz, semmi nem fog változni. A régi kulccsal nem lehet új ajtókat nyitni.

"Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudati szinten, ahol keletkezett." (Albert Einstein)

A ketrecben született madár azt hiszi, hogy a repülés egy betegség.

Ha figyelsz a tested suttogására, nem lesz szükség arra, hogy kiabáljon.

"Minden elmúlik és a választások kizárják egymást." (John Gardner)

"Csak két nap van egy évben, amikor semmit nem tehetsz: Az egyik a tegnap, a másik a holnap. Tehát csak a ma a megfelelő nap arra hogy szeress, hogy higgy és elsősorban hogy ÉLJ!" (Dalai Láma)

A bejegyzés trackback címe:

https://atestbeszel.blog.hu/api/trackback/id/tr8014209003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.