Játékszabályok a blogon
2015. augusztus 19. írta: atestbeszel

Játékszabályok a blogon

djb2.png

Kedves Tudásra_Szomjazó_Olvasó! Ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát itt, az alábbi kommunikációs alapelveket kérem betartani.

Amit nem lehet:

 

1. Gyűlölködni, sértegetni, másokat leszólni, megszégyeníteni, személyeskedni, ítélkezni, minősíteni, támadni. (Aki bizonytalan, abban, mi számít bántónak, erőszakosnak, annak javaslom a Szavakkal verve és a Hétköznapi hímsovinizmus című kiadványokat. Rengeteg írás, könyv született erőszakmentes, asszertív, együttműködő kommunikáció témában is.)

2. Kirekesztő, gyűlöletkeltő, uszító, rasszista, stigmatizáló, személyiségi jogokat, emberi méltóságot sértő, áldozathibáztató, egyéb igazságtalan elnyomó, pl. szexista véleményeket megfogalmazni.

3. Egymásra, más emberre vagy a társadalomra nézve bármilyen szempontból káros kommenteket megfogalmazni.

Amit lehet:

 

Véleményt nyilvánítani, kommentelni, beszélgetni, vitázni, nézeteket egyeztetni, kérdést feltenni, témát javasolni, stb. Mindezeknél alapkövetelmény a konstruktív és kulturált, emberbarát, másokat elfogadó és tiszteletben tartó stílus.lgbt-friendly-business-1050x728.jpg

A sokféleség, a különbözőség gyönyörködtet, közösséget erősít, új perspektívákat láttat. Mindenki egyedi értékeket képvisel. Senki értékei nem többek, jobbak, fontosabbak vagy kevesebbek, rosszabbak, érdektelenebbek másokénál. Kulturált vélemények nemcsak megférnek egymás mellett, de tanulságosak is.

Minden, a fentiekhez alkalmazkodó  hozzászólásnak, véleménynek, témaajánlónak, vitaindítónak, visszajelzésnek, egyéb kommunikációnak örülök.

Mentális betegségekről beszélgetve kb. ilyesmi az irányadó. (Még ha lesz időm, kiegészítem.)

„ahogyan egy testi probléma nem határozza meg a beteg személyét, ugyanúgy a mentális betegség sem. Ezzel nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis egy-egy diagnózis már magában hordozza az olyan következtetéseket, hogy akkor az illető „veszélyes” vagy „alkalmatlan” valamire, pedig ez nincs így! Ezzel együtt rendkívül fontos, hogy a személyt verbálisan is különböztessük meg a problémájától: ne mondjuk, hogy skizofrén, hanem mondjuk inkább azt, hogy skizofréniával élő”

Betegjogokról ITT lehet olvasni.

Az ENSZ egyetemes emberi jogok nyilatkozatának rövid változatát ITT lehet elolvasni.

A teljes ENSZ-nyilatkozat magyarul elérhető ITT

*****

A blog célja a közérthető ismeretterjesztés. Emellett lehetőség szerint: rávilágítás az egyes rendszerek közötti kapcsolódásokra és összefüggésekre, tudatosság növelése, a pszichológia mint tudomány népszerűsítése, tévhitek eloszlatása, motiválás a kritikai gondolkodásra. A hivatkozásokkal alátámasztott tények mellett sokszor megfogalmazom a saját véleményemet is.

*****

A blog tartalmát szerzői jog védi. Írást idézni röviden (max. első bekezdés), a blogra mutató linkkel lehetséges.

*****

A cikkekben szereplő információk - noha tudományos vizsgálatokon alapulnak (melyeket linkelek is a szövegben) - általános információk, és természetesen NEM helyettesítik az esetlegesen szükséges, személyre szabott orvosi vizsgálatokat, szakvéleményeket. NEM szaktanácsadási, hanem pusztán ismeretterjesztési céllal működik ez a felület. "Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!" :)

*****Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://atestbeszel.blog.hu/api/trackback/id/tr347719132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása