Aludd egészségesre magad!
2019. február 09. írta: atestbeszel

Aludd egészségesre magad!

Öthetes alváskihívás - World Sleep Day 2019

51440699_2199473296936547_5163020567804116992_n.jpgVilágszerte annyira alváshiányosak vagyunk, hogy a helyzetet már alváshiány-járványként is emlegetik. Ez akkora problémákat okozhat, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű alvást szinte receptre kellene felírni.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás és a pihenés nem jutalom, nem privilégium, nem luxus, hanem alapvető biológiai, élettani szükségletünk. Egy elengedhetetlenül szükséges és mással pótolhatatlan tevékenység szervezetünk karbantartásához, regenerálódásához, öngyógyításához, optimális működéséhez. Alvásra MINDEN életfunkciónkhoz szükségünk van.

Az alvás tehát nem “lustálkodás”, „szükséges rossz”, “bűnözés” vagy „elvesztegetett idő”. Nem vagyunk gépek, nem működhetünk nonstop, szükségünk van a pihenésre! Alap, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű alvásunk legyen.

Bizonyított, hogy már az enyhe és átmeneti alvásmegvonás is komoly károkat okoz a szervezetünkben, egyszerre felborítva testi, lelki, mentális működéseinket. A súlyos társadalmi és gazdasági következményeiről (balesetek, orvosi műhibák és mulasztások, egymással szembeni agresszió, stb.) nem is beszélve.

A tudósok viszont felfedeztek egy forradalmian új eljárást, ami nemcsak megszünteti az alváshiányt, de hosszabb életet tesz lehetővé, miközben javítja a memóriát és vonzóbbá is tesz. Karcsúbb leszel tőle és csökkenti az ételek iránt érzett sóvárgást. Megvéd a ráktól és a demenciáktól, felvértez a betegségek, megfázás és az influenza ellen. Csökkenti a szívbetegségek és az agyvérzés valószínűségét, az inzulinrezisztenciáról, cukorbetegségéről nem is beszélve. És még boldogabbnak is érzed magad tőle, kevésbé depressziósnak és szorongónak. Érdekel? Okosabb, vonzóbb, karcsúbb, egészségesebb és boldogabb szeretnél lenni, jobb szexuális élettel?

Akkor aludj eleget!

Itt az idő, hogy tudatosítsuk magunkban az alvás fontosságát és az alváshiány veszélyeit - és változtassunk! Egy támogató közösség és egy kihívás segítségével pedig biztosan könnyebben megy, mint egyedül.

A közelgő World Sleep Day alkalmából indított alváskihívással a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás egészségmegőrzésben játszott szerepére hívhatjuk fel együtt a figyelmet, és segítséget nyújthatunk egymásnak az ezzel kapcsolatos kitűzött cél eléréséhez.

Ha te is fontosnak tartod, hogy jobban és többet aludj, csatlakozz az eseményhez!

Cél: a március 15-én esedékes World Sleep Day-ig, azaz az 5 hetes alváskihívás időtartama alatt begyakorolni és szokássá, rutinná tenni az egészséges alvás protokollját.

A kihívás lényege:
- mindennap ugyanabban az órában (+/-1óra) lefeküdni,
- mindennap ugyanakkor ébredni (+/- 1óra),
- és a kettő között a saját szükségletnek megfelelő (átlagosan 7-8) órát aludni.

Miért fontos aludni, milyen rövid- és hosszútávú következményei vannak az alváshiánynak? Hogyan lehet jobban aludni? ITT megtalálod.

Életmódváltás ON. Csatlakozz bármikor! Együtt könnyebb!
A lényeg, hogy minimum 30 nap gyakorlás szükséges ahhoz, hogy valami rutinná váljon.

Változtassuk egészségesebbre az alvási szokásainkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://atestbeszel.blog.hu/api/trackback/id/tr514617278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

társadalmi szemét 2019.02.11. 08:37:49

Felgyorsult életünkben a külső környezet,másoknak való megfelelés általunk érzett kényszere nagy mértékben hozzájárul,hogy alvás igényünknek nem tudunk megfelelni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.02.11. 09:38:17

Mély alvás, sok színes álom...
Ez kell nekem, megcsinálom!
:)

énisfélek 2019.02.11. 10:16:54

Tölts az életedből 10 százalékkal többet alvással! Ettől akár 5 százalékkal is tovább élhetsz!

]{udarauszkasz 2019.02.11. 18:59:26

"A kihívás lényege:
- mindennap ugyanabban az órában (+/-1óra) lefeküdni,
- mindennap ugyanakkor ébredni (+/- 1óra),
- és a kettő között a saját szükségletnek megfelelő (átlagosan 7-8) órát aludni."
Na, ez az en szakmamban tenyleg kihivas.

nitro1 2019.02.12. 14:53:57

Na, elmész te...! Tudod, ki fog reggel hatkor is felkelni, ha délutános, csak azért, hogy ugyanakkor keljen minden nap! :-)

nitro1 2019.02.12. 14:55:00

Ja, szerencsére engem nem érint, de aki meg éjszakázik is, az akár meg is dögölhet, mi? :-D
süti beállítások módosítása